(ВИДЕО) Обележена Велика Госпојина у Кљајићеву

Slava sela Kljajićevo

Протеклог викенда у Кљајићеву је одржан низ манифестација поводом Велике Госпојине, славе села. Велики број посетилаца првог дана је имао прилику да проба специјалитет овог краја а то је Крајишка котловина, док је за љубитеље поезије било организовано поетско вече.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Другог дана организован је низ спортских такмичења као и представа за децу, док је врхунац вечери било такмичење у кувању рибљег паприкаша и концерт панк групе “Јорговани”.
Завршног дана сеоске славе у Кљајићеву, посетиоци су имали прилику да пробају паленту, још један специјалитет који су старији мештани Кљајићева донели са Кордуна, Лике и Баније.

“Палента се спрема на наш традиционални начин, у води се кува кукурузно брашно, али је ствар у преливу који се посебно додаје, углавном иде кајмак, павлака, јогурт и то се прелива преко тога”, рекла је Душанка Хајдин, представница Удружења жена “Рубац” из Кљајићева.

Поред тога, био је приређен и богат културно уметнички програм у оквиру којег су наступили дечији хор и фолклорна група, а Никола Шушњар, испред Савета МЗ Кљајићево, истиче велику захвалност свима који су помогли организацију манифестације:”Желео бих да се захвалим свима који су помогли организацију сеоске славе, а то су пре свега Град Сомбор и градоначелник Антонио Ратковић, затим сви предузетници и пољопривредници локални који раде на територији МЗ Кљајићево и Сомбора”, рекао је Шушњар.

Цела манифестација је завршена спектакуларним концертом “Амадеус” бенда који је оправдао епитет једног од најбољих бендова уживо, и уз фантастичан ватромет који је оставио без даха све присутне.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs