(ВИДЕО) Обележено 177 година постојања и рада Српске читаонице “Лаза Костић” у Сомбору

Citaonica

Данас је у згради Српске читаонице “Лаза Костић” у Сомбору, свечаном акадамијом обележено 177 година од постојања читаонице, као и 140 година од изградње читаоничког дома.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


По речима Борислава Аврамовића, председника Управног одбора читаонице, ово је велики јубилеј а чланство се у својим активностима држи традиције:”Што се тиче активности, наследили смо то од самог оснивања, сваки дан је отворена читаоница, субота, недеља. Што се тиче програмских активности оне су разноврсне, од разних изложби слика, фотографија, затим предавања, музички свечаности, имамо заиста разноврсне програме”, рекао је Аврамовић.

Полазећи од чињенице да сомборска Српска читаоница важи за једну од најстаријих институција културе у Србији, да од 1969. године носи статус заштићеног споменика културе, те да су за њен рад везане многе познате личности, поред чланова читаонице, културних, образовних и других институција Сомбора, данашњој академији присуствовао је велики број високих званица, међу којима и Епископ мохачки Дамаскин, Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, затим представници Министарства културе, док је све присутне поздравио и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић истакавши велику важност Српске читаонице за Град Сомбор.

У културно уметничком програму учествовали су ученици Музичке школе “Петар Коњовић” из Сомбора, а организатори су доделили захвалнице и пригодне поклоне заслужним грађанима и институцијама које помажу рад Српске читаонице “Лаза Костић”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs