(ВИДЕО) Обележено 65 година рада Пољопривредне стручне службе Сомбор

PSS u Županiji

Данас је у Великој скупштинској сали зграде Жупаније свечаном академијом обележено 65 година рада Пољопривредне стручне службе у Сомбору.

Како истиче директор ПСС Владимир Сабадош, задовољан је до сада постигнутим резултатима у ових протеклих 65 година, али увек може боље:“Ми смо задовољни тиме што смо до сада постигли, али мислим да никад не можемо у потпуности бити задовољни. Једноставно нам је циљ да подигнемо ниво пољопривредне производње на овом подручју. Ми смо на путу да реализујемо један велики европски пројекат, до 16. марта ћемо оспособити нови објекат средствима европске комисије“, рекао је Сабадош.
Колико велики утицај на пољопривредну производњу у овом крају има ПСС Сомбор, показује и долазак помоћника министра за пољопривреду Александра Богићевића, који је истакао велико задовољство утицајем ПСС у овом крају:“Данас је велики дан за ПСС Сомбор, 65 година рада и постојања службе, веома успеших рекао бих, и зато су данас и гости овде све пољопривредне стручне службе из Србије да виде како то се ради, како треба да се ради“.

Помоћник Покрајинског секретара за пољопривреду, шумарство и водопривреду Милорад Малић додаје да је секретаријат до сада помагао рад свих пољопривредних структура на овом подручју, а наставиће и даље да помаже:“Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство помаже кроз низ линија својих конкурса. Ми смо се за 2022. годину изборили за доста већи буџет, готово милијарду динара више у односу на прошлогодишњи. Од осам милијарди које су предвиђене имамо милијарду и триста милиона намењених управо регистрованим пољопривредним газдинствима широм Војводине и управо овакве службе на терену којих има дванаест у Војводини, нам помажу да реализујемо та средства“.

ПСС Сомбор је данас угостила све стручне службе из Србије а посебну подршку раду пружа локална самоуправа Града Сомбора која велику пажњу посвећује управо пољопривредним произвођачима.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs