(ВИДЕО) Обележен Дан победе над фашизмом

Gradonačelnik polaganje venaca

Данас је у Сомбору обележен 9. мај, Дан победе над фашизмом. У згради Жупаније уприличен је пријем код градоначелника Антонија Ратковића и председника Скупштине Зорана Руса. Пријему су присуствовали чланови Градског већа Слободан Станић и Борис Буловић, делегација амбасаде Руске Федерације, делегација СУБНОР-а и делегација Војске Србије. Градоначелник Ратковић је овом приликом истакао да је овај датум важан како за Србију, тако и за читаву Европу и да је култура сећања битан сегмент очувања традиције антифашизма.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Са пријема су се присутни упутили на Партизанско гробље, где је венце положила најпре делегација Града Сомбора, а чинили су је градоначелник Антонио Ратковић, члан Градског већа Слободан Станић и Петар Грабеж, председник ОО СУБНОР-а Сомбор. Венце су положиле и делегације Војске Србије, Удружења српско-руског пријатељства, Асоцијације жена и Кола српских сестара.

Поред овога, венце на Споменик борцима Црвене Армије положила је делегација амбасаде Руске Федерације, као и делегација Града Сомбора.

Након тога, венац на Споменик жртвама фашистичког терора на Видовданском тргу заједнички је положила делегација коју су чинили председник Скупштине Града, први секретар амбасаде Руске Федерације, представник Војске Србије и представници СУБНОР-а.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs