(ВИДЕО) Обележен Европски дан борбе против трговине људима

Antonia Nađ Kosanović

Данас је на Тргу Светог Ђорђа обележен 18. октобар, Европски дан борбе против трговине људима, у организацији Локалног координационог тима за сузбијање трговине људима, Црвеног крста Сомбор и Уметничког студија Сомбор.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Испред Градске управе, догађају је присуствовала чланица Градског већа, Антонија Нађ Косановић, која је истакла да су размере проблема трговине људима и његов утицај на живот и здравље људи, довеле до активног укључивања Црвеног крста Сомбор и Локалног координационог тима за сузбијање трговине људима, у настојању да се спречи и олакша људска патња, те да је неопходна сарадња свих релевантних институција у циљу спречавања ове појаве.

„Европска комисија 2007. године је прогласила 18. октобар за Европски дан борбе против трговине људима. На тај дан, широм Европе се организују разне активности, у циљу подизања свести јавности о проблему и последицама трговине људима“.

Црвени крст Сомбор током читаве године организује низ едукативних радионица на ову тему, а Енди Ваш, стручни сарадник за подмладак и омладину из ове организације, наводи да се посебна пажња посвећује едукацији деце на које начине могу да се заштите од опасности које вребају како на улици, тако и путем интернета.

„Данас смо овде на неколико едукативних пунктова, како бисмо скренули пажњу ши широј јавности поводом обележавања овог значајног дана, то је Европски дан борбе против трговине људима“.

Осим штандова Црвеног крста, на Тргу је изложена поставка Уметничког студија Сомбор, а радови са ове поставке рађени су у оквиру Омладинског кампа, на тему „Уметност против трговине људима“. Аутори радова су млади од 16 до 25 година. Вања Кахримановић, из овог Студија, наводи следеће:

„Млади су одлично одговорили на тему и показали су да разумеју овај проблем и да су они негде једна будућност како да се боримо против трговине људима“.

Град Сомбор ће и у будућности учествовати у акцијама које за циљ имају подизање свести деце, младих, али и одраслих, на ову и сличне теме, које су од изузетног значаја за безбедност и сигурност свих суграђана.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs