(ВИДЕО) Обележен Светски дан добровољних давалаца крви

Dobrovoljni davaoci krvi

Данас је у Градској кући, поводом обележавања Светског дана добровољних давалаца крви, уприличен пријем за добровољне даваоце са територије Града Сомбора, који су стекли право на признања у току протекле године. Наиме, признања су уручена даваоцима који су остварили јубиларни број донирања течности која живот значи. Овој свечаности присуствовали су секретар Црвеног крста Војводине, Бошко Митрашиновић, председница Комисије за добровољно давалаштво крви Црвеног крста Сомбора и Војводине, др Марија Гутовић, као и градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић. Они су уручили признања даваоцима који су крв дали 35, 50, 75 и 100 пута. Посебно је значајан податак да је један од суграђана, Стипан Колић, крв дао чак стотину пута.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Биљана Клипа, секретарка Градске организације Црвеног крста, истакла је важност акција добровољног давања крви и уважавања свих хуманих људи који се у ове акције укључују.

„Користим ову прилику у име организације Црвеног крста и у име свих оних којима је ова врста помоћи неопходна, да се захвалим свим даваоцима који несебично дају себе и који редовно, на организованим акцијама у Црвеном крсту, дају крв. Сви знамо да су наши Сомборци изузетно ажурни када је давање крви у питању, али користим ову прилику да се захвалимо и нашим младим волонтерима, који анимирају нарочито своје вршњаке да дају крв и да се захвалимо и свим наставницима и нашим сарадницима у средњим школама, захваљујући којима су организоване и ове године акције у школама и ове године смо преко сто нових давалаца прикључили најхуманијој породици, породици добровољних давалаца крви“.

Секретарка је изразила захвалност и вишим органима унутар организације Црвеног крста Србије, као и Градској управи Града Сомбора, на доброј сарадњи и помоћи, подршци и разумевању када су у питању акције и активности Градске организације Црвеног крста Сомбор.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs