(ВИДЕО) Одржана изложба радова чланова породица несталих лица

У Великој сали Градске куће у Сомбору, данас је одржана изложба радова чланова породица несталих лица под називом „Сунцокретова елегија времену: Плес светлости и сенке“. Изложба представља завршни део пројекта Међународног комитета Црвеног крста – Регионалне делегације у Београду и Црвеног крста Војводине, под називом „Пружање психолошке и психосоцијалне подршке породицама несталих лица“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Отварању изложбе претходило је обраћање представника Црвеног крста и градоначелника Сомбора, Антониа Ратковића, који је истакао да питање несталих лица није само проблем породица, већ свих нас као друштва.
Осликани сатови симболизују тешко бреме сећања и својом садржајношћу и лепотом илуструју вредности везане за идентитет, сећање и жељу за расветљавањем судбине несталих и настрадалих лица у минулим ратовима на овом подручју.
Изложбу чини петнаест радова које је насликала ауторка Тина Тркуља, на основу разговора са породицама несталих и њиховог сећања и успомена. Породице несталих у овом пројекту долазе из Сомбора, Апатина, Куле, Оџака, Врбаса и Бајмока.
Такође, у згради Жупаније, Ратковић је уприличио пријем за представнике Црвеног крста, који су му том приликом уручили златну плакету, као знак захвалности за значајне резултате у остваривању задатака и циљева Црвеног крста.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs