(ВИДЕО) Одржана манифестација “Арт окупација”

Art okupacija 2023

У нашем граду, синоћ је одржана и шеста по реду манифестација „Арт окупација“. Традиционално, своја дела имали су прилику да представе студенти завршних година уметничких академија – сликари, редитељи, драмски уметници, музичари и филмски редитељи. Поред студената из Србије, учешће у манифестацији узео је и један студент из Беча.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Програм је почео на Тргу Светог Ђорђа, када су се у оквиру сегмента “Стреет арт” представили студенти сликарства Академије уметности Нови Сад и Универзитета примењених уметности у Бечу. Након тога, концерт су одржали студенти музичких одсека Академије уметности Нови Сад, а потом је у Атријуму Градске куће реализован драмски програм “Лала”. Манифестација је завршена филмским програмом, на Тргу Косте Трифковића, где су се представили студенти филмске режије из Београда и Новог Сада.
“Баш оно по чему је специфична Арт окупација је да окупља студенте свих смерова, академија уметности, што ће рећи да су ту и глумци, студенти сликарства и студенти музике. Обично постоје фестивали где су само посвећени глумцима или музички фестивали или ликовне колоније, али овакво јединство и овакво једно окупљање уметности на једном месту, то је заиста ретко и по томе смо ми и препознатљиви”, истакао је Михајло Несторовић, идејни творац манифестације.
Манифестација је осмишљена са намером да промовише савремену уметност и подржи младе уметнике и ствараоце.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs