(ВИДЕО) Одржана смотра зимске службе-све спремно за прве интервенције

Smotra u Somboru

Зимска служба је спремна за прве интервенције на путевима и градским улицама у Сомбору, речено је приликом смотре опреме и технике на пункту службе, данас на Безданском путу.
Као и у прошлој години одржаваће се 14 општинских путева, 38 путева И приоритета, 22 пута ИИ приоритета, наравно Главна улица, пешачке и бициклистичке стазе. Оно што је битно је да и путеви који нису у И и ИИ приоритету свакако да ће бити очишћени. Што се тиче насељених места, прошле године смо заједно са ЈКП “Простор” закључивали уговоре са пољопривредницима или људима из месне заједнице који су чистили путеве у својим месним заједницама и показало се као добра мера и пракса”, рекао је Ратковић и захвалио се свим предузећима која учествују у Зимској служби.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Зимска служба обавља се по Плану рада зимске службе за сезону 2021/2022. који је израдио ЈКП „Простор“ Сомбор, а усвојило Градско Веће. Предвиђена средства из буџета за ове радове износе 24.000.000,00 динара.
ЈКП „Зеленило“ Сомбор је извођач радова Зимске службе у граду и општинским путевима, као и мале Зимске службе која обухвата главну улицу, бициклистичке стазе и пешачко- бициклистичке стазе. Надзор над овим радовима обавља управљач путева ЈКП „Простор“ Сомбор, које је и извођач радова мале Зимске службе у насељеним местима.
Да је све спремно за наступајућу зиму потврдио је и начелник Западнобачког округа Горан Нонковић, који је истакао да је су сва комунална предузећа на нивоу округа у стању приправности.
“Што се тиче округа и Зимске службе, отприлике ове године закон предвиђа да Зимска служба од 1. новембра до 1. априла функционише и сви пунктови, односно Кула, Оџаци, Апатин, Сомбор су спремни за извођење ових радова. Имамо један пункт у Сомбору за државне путеве, негде у дужини око 202 км, а сви пунктови и Јавна предузећа која су овде, и предодређена да врше зимску службу су до најситнијих детаља спремни за ову зимску службу. Значи, што се тиче саме механизације, што се тиче комплетне опреме, што се тиче људства, што се тиче координације са Полицијском управом, односно системом јављања за одређене позиције у одређеним ситуацијама, сви су изузетно спремни за ову годину“, закључио је Нонковић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs