(ВИДЕО) Одржано Окружно такмичење у атлетици за основце у Сомбору

Sport

Градски стадион у Сомбору данас је био домаћин Окружног школског такмичења у атлетици, на којем су најбољи млади атлетичари имали прилику да покажу своје способности. На стадиону су се окупили ученици основних школа из Апатина, Куле, Оџака и Сомбора, који су претходно остварили најбоље резултате на Општинским такмичењима.
Испред Градске управе, такмичењу је присуствовала чланица Градског већа задужена за област спорта, деце, омладине и здравства, Антонија Нађ Косановић, изразивши задовољство великим бројем деце, односно, позитивним интересовањем малишана за спорт.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Оваква и слична школска такмичења имају велике бенефите за децу и могу бити једна добра одскочна даска за свако дете које жели да се опроба у некој од спортских грана, да испитује своје могућности, да се бори за своје циљеве, да испробају своје квалитете и касније да се определе за неку спортску грану, да се укључују у неки спортски клуб и тежећи ка томе да постигну што боље резултате тако да представљају свој град и Србију у неком од већих такмичења“.
Основци су се такмичили у дисциплинама спринт на 100 метара, као и у трци на 60, 300, 400, 600, 800 метара, скоку удаљ, скоку увис, бацању вортекса, бацању кугле и штафети на 4X100 метара. Најбољи у својим дисциплинама остварили су пласман на Међуокружно такмичење, које је заказано за 17. мај у Новом Саду.
Такмичење је одржано у организацији Спортског савеза Града Сомбора, док је Атлетски клуб „Маратон“ био задужен за техничку организацију.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.