(ВИДЕО) Одржано такмичење Црвеног крста Сомбор у пружању прве помоћи

Crveni krst

У оквиру манифестације „Дан добрих дела“ Црвени крст Сомбор организовао је, у Парку хероја, 51. по реду градско такмичење у пружању прве помоћи, а исто је отворио градоначелник, Антонио Ратковић, изразивши задовољство што ова организација, из године у годину, окупља све већи број деце која се укључују у њен рад.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Број деце мислим да довољно говори о раду Црвеног крста и деца ће данас на најбољи могући начин показати оне најискреније вредности човека, то су хуманост, племенитост и доброта и своје слободно време управо искористити како би научили нешто ново, како би научили нас нешто ново и као што сам рекао и нашим драгим учесницима, они су већ сада победници без обзира на сам исход и наши хероји, а хероји се свакако не рађају, већ постају, и оно што мени као градоначелнику чини посебно част је сам рад и све активности Црвеног крста које се спроводе на нашој територији”
Стечено знање и вештине, на такмичењу је приказало укупно петнаест екипа, од тога тринаест из Сомбора и две из Апатина. Они су учествовали на пет такмичарских пунктова, док је на осталим уприличена презентација спортских активности, као и полигон спретности.
Секретарка Црвеног крста, Биљана Клипа истакла је да је ово такмичење хуманитарног, превентивно едукативног и здравственог карактера. Додала је И да је Сомбор град у којем се деца радо укључују у рад организације како из области прве помоћи, тако и када су у питању друге области рада.
„Морам да се захвалим нашим грађанима који подржавају рад организације Црвеног крста и који се укључују, а све у циљу да би помогли другима. Градоначелник је на отварању споменуо и нашу Милицу Нађ, волонтерку Црвеног крста у Сомбору, која је захваљујући управо знању и вештинама које је стекла у организацији Црвеног крста спасила живот нашој суграђанки и користим ову прилику да се захвалим и Граду који су препознали вредности знања и вештина прве помоћи и који су за тај хуман гест који је она учинила, уручили јој Повељу Града Сомбора за претходну годину.
Учешће у данашњем програму узели су и представници Спортског савеза Града Сомбора, Радио клуба „Никола Тесла” Сомбор, Одбојкашког клуба „Сомбор”, Кајак клуба „Сомбор“, као и Стонотениског клуба „ЖАК”, који су на својим полигонима представили своје клубове са циљем да мотивишу присутне да своје слободно време, поред хуманог рада, проведу што квалитетније.
Најуспешније екипе из категорије подмлатка, омладине и категорије реалистичког приказа повреда и обољења представљаће Град на Покрајинском такмичењу које ће бити одржано у Кикинди.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs