(ВИДЕО) Општину Апатин посетио министар за бригу о породици и демографију

Dubravka Korać

Општину Апатин посетио је министар за бригу о породици и демографију, Радомир Ратко Дмитровић са својим сарадницима. Госте је у Плавој сали општине Апатин дочекала председница општине Дубравка Кораћ, а састанку су присуствовали и њен заменик Радован Ђукић, као и директорка Центра за социјални рад Апатин, Николина Сучевић. 

Министар Дмитровић, с циљем бриге о породици, континуирано обилази локалне самоуправе на нивоу целе Србије. Приликом посете општини Апатин најавио је нове мере за подстицај породице, а председница општине упознала га је са мерама које ова локална самоуправа спроводи, међу којима су издвајање средстава за свако новорођено дете, помоћ породицама са децом са инвалидитетом, социјално угроженим породицама, помоћ у школовању кроз стипендирање средњошколаца и студената, као и другим мерама подршке.

  • Ми ћемо се трудити у наредном периоду, у сарадњи са Министарством, да осмислимо додатне мере и да издвојимо додатна средства, да на тај начин помогнемо породицама и, пре свега, да их подстакнемо на већи број деце у будућности, изјавила је за 025инфо Дубравка Кораћ.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије