(ВИДЕО) Отворена изложба поводом Дана науке у Градском музеју

Muzej

Синоћ је у Градском музеју Сомбор отворена изложба под називом „Одјеци генија“, посвећена нашем чувеном научнику, Николи Тесли. Изложба је отворена поводом обележавања Дана науке и рођендана Николе Тесле.
Давид Фирањ, директор Градског музеја, захвалио се ауторима, Милки Лјубоја, историчарки и Чедомиру Јаничићу, историчару уметности, као и проф. др Марија Бошњак Степановић, редовној професорки Педагошког факултета у Сомбору, која је дала свој несебичан допринос. Он је истакао да изложба представља својеврстан омаж Николи Тесли.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Изложба је по много чему јединствена и обједињује различите сфере музеологије. Једним интердисциплинарним приступом она не скреће пажњу само на Теслу, већ сериграфијама и графикама из мапа легата Велимира Бате Жугића који припада историјској збирци Градског музеја Сомбор скреће пажњу и на ликовну уметност“, рекао је Фирањ.

Посетиоци ће током четири дана трајања изложбе имати прилику да погледају графике/сериграфије из мапе „Хоммаге-а Тесла-150 година од рођења“, док ће их штампане фотографије подсетити на живот и дело Николе Тесле.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.