(ВИДЕО) Отворена изложба „50 за 50 – они су нас учили“ у Градском музеју

50 za 50

Град Сомбор и Градски музеј Сомбор су овогодишњи домаћини редовне Годишње скупштине Друштва конзерватора Србије, а ове године Друштво прославља и свој значајан јубилеј, педесет година рада. У то име је у Галерији тематских изложби у Градском музеју отворена изложба „50 за 50 – они су нас учили“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Изложбу је свечано отворио градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, који је поздравио ауторе изложбе и присутне госте и том приликом истакао да је почаствован чињеницом да је Друштво конзерватора Србије изабрало управо Сомбор за место овогодишњег збора. Он је навео да Сомбор с разлогом називају градом богате културне баштине, чуварем традиције, неговатељем раскошне историје, у којем су многи уметници нашли свој мир и стварали најистакнутија дела. Ратковић је честитао јубилеј конзерваторима и пожелео им још много успешних година рада.
Директор Градског музеја, Давид Фирањ, овом приликом истакао је важност изложбе за Град Сомбор.

„Једна изложба којом се конзерватори осврћу на људе који су у њиховој струци оставили значајан траг и на известан начин поставили темеље за њихов данашњи рад, стваралаштво и утицај. Овај догађај на известан начин представља увертиру за нешто што Градски музеј Сомбор очекује следеће године, то је прослава 140 година музејске делатности у Сомбору. Исте године, Српско археолошко друштво прославља идентичан јубилеј, такође 140 година свог рада и тада ће Сомбор, тим поводом бити организатор Годишње скупштине Српског археолошког друштва“.

Поставку изложбе чини 50 фотографија истакнутих конзерватора, уметничких портрета или кадрова из радних и приватних ситуација, израђених аматерски или професионално, а фотографије су пажљиво биране са идејом да се представи особеност сваког приказаног конзерватора. Изложба ће трајати до 23. јуна.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs