(ВИДЕО) Отворена манифестација “Улица старих заната”

Ulica starih zanata

На Главној улици у Сомбору, отворена је 15. по реду изложбено-продајна манифестација „Улица старих заната“, која за циљ има оживљавање и промоцију заната који су некада на овим просторима били од изузетног значаја за становништво, а чијој ревитализацији се и данас поклања велика пажња.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Већ по традицији, овогодишње издање „Улице старих заната“ окупило је велики број посетиоца, али и самих излагача, који су на својим штандовима представили традиционалне предмете и ручне радове. Један од продаваца, Дарко Дујимовић, истиче да је овакав тип догађаја од изузетне важности за све излагаче, будући да им је то прилика да представе свој рад.
„Овде на овом штанду се виде ствари које су рађене од дрвета ручним радом, осликане и нацртане. Радимо то као породични посао, ја и супруга смо заједно у тој радионици. На овој манифестацији сам већ више година, сваке године излажемо и сматрамо то својом обавезом“.
„Улица старих заната“ је манифестација, где свако може пронаћи нешто за себе, будући да су поред излагача ручних радова, пристутни и излагачи познатих винарија, затим традиционалних јела, а може се набавити и разно цвеће.
Организатор догађаја је Туристичка организација Града Сомбора, а исти могу обићи сви заинтересовани у току данашњег и сутрашњег дана.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs