(ВИДЕО) Отворен мост на Апатинском путу

Apatinski most

Радови на реконструкцији моста на путу од Сомбора ка Апатину су завршени, те је од данас, ова деоница пута званично пуштена за саобраћај. Отварању су присуствовали градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, начелник Западнобачког округа, Горан Нонковић, члан Градског већа, Ђорђе Зорић, помоћник директора ЈП „Путеви Србије“, Миодраг Карић, те представници Савета МЗ „Стара Селенча“.
Реконструкција моста званично је почела 9. јуна, а више о томе рекао нам је градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Сама реконструкција моста подразумевала је реконструкцију унутрашње структуре моста, комплетно нови коловоз у дужини од 465 метара. Нове ограде су уграђене, водоводна и електроинсталација. Постављена је нова расвета и на срећу свих нас овај мост данас изгледа феноменално. Посебно бих се захвалио Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Путевима Србије што су препознали Сомбор“, истакао је градоначелник и додао, да су урађене и две пешачко-бициклистичке стазе у склопу самог пројекта.
Ове године, захваљујући доброј сарадњи локалне самоуправе и ресорног Министарства, завршена је деоница од Сомбора ка Апатину у дужини од 12 километара, као и низ других веома битних пројеката.
„Пуно тога је урађено, много средстава је издвојено из Владе Републике Србије. Ми ћемо наставити са улагањима у инфраструктуру, како уз помоћ Покрајинске владе, тако и из буџета Града Сомбора. Очекујемо до краја године отварање још две деонице. Од Купусине ка Моноштору и завршетак пута од Стапара према Сивцу и наравно да смо поносни на то што је урађено“, закључио је Ратковић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs