(ВИДЕО) Отворен Сајам родитељства – унапређење родитељских вештина

Ljiljana Tica

Данас је у вртићу „Бубамара“ у Сомбору, отворен други по реду Сајам родитељства. Сајам је свечано отворила државна секретарка, Анамарија Вичек, а манифестацију су испратили и помоћник министра просвете Милан Пашић, као и заменица градоначелника града Сомбора, Љиљана Тица.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Циљ Сајма родитељства јесте да родитељи кроз различите едукативне и интерактивне радионице сазнају како да унапреде своје родитељске вештине, добију информације о услугама и видовима подршке система које могу остварити на нивоу локалне самоуправе, као и да заједно са својом децом учествују у креативним, истраживачким, спортским и другим активностима.

„Верујем да ће родитељи видети који је значај предшколског васпитања и образовања, добити одговоре на сва питања која су их до сада мучила, или нису имали одговоре на то, а свакако значај што ранијег укључивања деце у систем предшколског образовања и васпитања је значајан. Држава је до сада предузела велики низ активности да се повећа обухват деце, кроз овај пројекат инклузивног предшколског васпитања и образовања, планирано је 11000 нових места у нашм вртићима, широм наше лепе земље“, рекао је Милан Пашић, помоћник министра просвете.

Сајмови родитељста спроводе се у оквиру пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја који се реализује уз подршку Светске банке и унапређује доступност, квалитет и услове предшколског васпитања и образовања за сву децу, а овогодиошњи Сајам родитељства у Сомбору заједно су организовали Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Град Сомбор.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs