(ВИДЕО) Пета самостална изложба Апатинке Јелене Kукић

У Малој галерији Kултурног центра “Лаза Kостић” Сомбор отворена је изложба младе уметнице из Апатина,  Јелене Kукић, под називом “Збир свих интима”. Ауторка изложбе дипломирала је 2018. године на Академији ликовних уметности у Требињу, смер сликарство, под менторством професора Саве Пековића. Мастер студије завршила је на истој академији, 2020. године. 

Према речима Kукићеве, велика је част што мали јубилеј, њено пето самостално излагање, представља управо у граду културе, а како нам је открила, ,,Збир свих интима’’ је тема којом се бави протеклих шест година и све њене слике су сада већ само квадратног формата. 

  • Слике су углавном веома рељефне, што је симболично јер смо и ми сами прекривени великим бројем слојева. Све оно кроз шта смо ми прошли представља неки збир протеклог времена које је данас ово што ми јесмо, тако да сваки слој на мојој слици представља доказ нечега проживљеног, што мислим да је јако важно за ово што ми јесмо сада, рекла је ауторка.

Љубитељи уметности ће, уз поштовање актуелних епидемиолошких мера, изложбу ,,Збир свих интима’’ моћи погледати до 10. априла.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије