(ВИДЕО) Посађене нове саднице за лепши и зеленији Бачки Брег

Bagrem

Колико су екологија и заштита животне средине важне теме, показује и пример мештана Бачког Брега који су организовали акцију садње дрвећа у овом насељеном месту.
У организацији МЗ Бачки Брег и уз подршку Покрета горана Сомбор и ученика ОШ „Моша Пијаде“ из Бачког Брега, посађено је 50 садница црвеног багрема и белог јасена.
“Са том садњом учинићемо да наше село буде лепше и зеленије. Пролетос смо засадили 20 бођоша у Југословенској улици, украсно дрвеће у Колутској улици, као и на више локација у селу. У Гаковачкој улици је санирана мала дивља депонија, где је такође посађено дрвеће“, рекла је Андреа Тубић испред Савета МЗ Бачки Брег.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


У пројекту „Локална заједница у служби личног и социјалног развоја младих“, који спроводи Град Сомбор, а финансира Министарство омладине и спорта, учешће су узели и чланови Покрета горана Сомбор.
“Овај пројекат има за циљ акртивирање младих у друштвеном животу по питању различиих области које се спроводе у локалној заједници, а Покрет горана се иначе бави екологијом и заштитом животне средине и у том циљу спроводи и овај пројекат са младима, који треба да се укључе у активности које доприносе унапређењу у заштити животне средине“, истиче Лјиљана Давидов, председница Покрета горана Сомбор.
Како истичу организатори, ова акција је само почетак озелењавања Бачког Брега у оквиру које је, за следећу годину, планирано низ нових сличних акција у сарадњи са Покретом горана и са Градом Сомбором.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs