(ВИДЕО) Потписани Уговори о додели финансијских средстава спортским клубовима општине Апатин

Potpisivanje

Данас је у просторијама Спортског савеза општине Апатин уприличено потписивање Уговора о додели финансијских средстава за активности у 2022. години, са свим клубовима са територије апатинске општине. Финансијска средства, обезбеђена из буџета локалне самоуправе, користиће се за редовна и ванредна такмичења. Генерални секретар Спортског савеза, Радомир Радујко, наводи да ће се овим путем финансирати 26 клубова, а посебна средства обезбеђена су за два клуба од посебног значаја за ову општину, као и за два која нису у редовном систему такмичења, али служе за подстицај и развој рекреације код деце, омладине и спортиста са инвалидитетом.

„То је укупно 30 клубова које ћемо финансирати ове године, а ове године ћемо потписати Уговоре са пет тренера, о ангажовању стручних лица за рад и помоћ у раду са клубовима“.

Тренери ће, према речима генералног секретара Савеза, радити и са јуниорима и са сениорима, а они ће имати у задатак да широм села која припадају општини Апатин раде у одређеним спортским клубовима, те да на тај начин помогну омасовљавање бављења спортом, али и да допринесу неким видљивијим резултатима. Одабрана су три рукометна и два фудбалска тренера.

О буџетским средствима, Радујко напомиње:

„За редовну категоризацију 10 милиона динара, за два клуба од посебног значаја 5 милиона динара и за ових пет тренера 15 хиљада месечно у трајању од десет месеци“.

Клубови којима се доделе средства, сваке године иста морају наменски да потроше те да их оправдају. Два клуба од посебног значаја имају додатне услове и задатке које морају да обаве, како би, истиче Радујко, стекли услов да поново конкуришу за доделу средстава.

„Одабрали смо фудбал и рукомет као два спорта од посебног значаја, с тим што Рукометни клуб „Апатин“ је ове године успео да се пласира у Супер Б лигу и са великим успехом наступа ове године у истој. Држе средину табеле и мислимо наравно да ће и следеће године играти исти ранг такмичења. И ОФК „Младост“ Апатин, који је, да кажем, већ нека традиција и годинама је учесник Војвођанске лиге, некадашњи прволигаш“.

Како наводи Радомир Радујко, ОФК „Младост“ Апатин окупља највећи број деце од свих клубова са територије општине Апатин, а и по другим селима из ове општине фудбал се, поред рукомета, издваја по популарности међу децом и омладином, па је избор баш ова два спорта за спортове од посебног значаја логичан избор. Из Спортског савеза се надају да ће оваква прерасподела ресурса резултирати повољним исходом.

Видео можете погледати ОВДЕ.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије