(ВИДЕО) Почела акција „Месец чистоће”

Месец чистоће

Данас је на територији Града Сомбора почео најављени „Месец чистоће“. Ова акција, сада већ традиционално, спроводи се у сарадњи Града Сомбора и Јавног комуналног предузећа „Чистоћа“.

Заменица градоначелника, Љиљана Тица, овим поводом је изјавила следеће:

– Као што видите, сваке године крајем марта Град Сомбор организује акцију „Месец чистоће“, где се прикупља кућно годишње смеће од домаћинстава. То је само знак да водимо рачуна о заштити животне средине.
Акцијом је обухваћено 350 улица, а отпад свих учесника се односи потпуно бесплатно.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


– То је бесплатна акција, коју финансијски подржава Град Сомбор и на тај начин се цео Град ослобађа тог смећа. У сарадњи са ЈКП „Чистоћа“, као што видите, почело је овде 28. марта, како је и најављено, на Буковцу.

Сви учесници акције су дужни да најраније 24 часа пре термина предвиђеног распоредом, припреме и изнесу испред објеката становања сав отпад и придржавају се датог распореда. Приликом одлагања отпада, неопходно је да учесници акције воде рачуна о могућности приступа и манипулације радним машинама са отпадом припремљеним за прикупљање и транспорт.

Тица апелује на грађане да се у великом броју одазову овој акцији.

– Овим путем позивамо грађане да прате кад им је распоред, њихове улице, њиховог краја, да се припреме на време и да своје смеће изнесу на адекватно место и адекватно припремљено.

Из Града издвајају да се оваквим акцијама, осим проактивног приступа заштити животне средине, смањују и трошкови одношења смећа. Акција ће трајати до 6. маја.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије