(ВИДЕО) Почеле Сомборске музичке свечаности

Свечаност

У Свечаној сали Градске куће, синоћ су, почеле Сомборске музичке свечаности (СОМУС). Испред Градске управе, манифестацији је присуствовао Бранислав Сворцан, помоћник градоначелника.
Директорка Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор, Весна Шашић, рекла нам је нешто више о настанку самог Фестивала.
„Сомбор је имао велику срећу да је давне 1961. године, пијаниста и педагог, Душан Трбојевић, заједно са некадашњим директором Музичке школе „Петар Коњовић“ из Сомбора, Драгославом Митровићем, основао Сомборске музичке вечери. 50 година након тога настаје СОМУС, на традицији и духу старог Фестивала, али и инспирисан новим музичким тенденцијама“, рекла је Шашић.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Такође, она је истакла је да јој је драго што је публика имала прилику да ужива у концерту који су извели Мејред Хики, Вилијам Хоган, Натали Логран, Паоло Бономини и Мате Бекавац, те је најавила и шта је то што публику очекује у наредним данима.
„У наредним данима, очекује нас једна проширена „Екипа из снова“, затим Загребачки солисти, ту је такође наш некадашњи гост, Симон Трпчески, са концертом „Македонисимо“ и наши пријатељи из Новог Сада, предвођени Марком Милетићем, екипа „Три четири (Нови) Сад“, закључила је Шашић.
Сви концерти почињу у 19 часова и дешавају се у Свечаној сали Градске куће у Сомбору.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs