(ВИДЕО) Почели радови на изградњи доводника воде од Бездана ка Колуту

Obilazak radova

Данас су у Бездану почели радови на изградњи доводника воде од Бездана ка Колуту, којим ће се решити питање водоснабдевања насељеног места Колут. Почетку радова присуствовао је градоначелник Антонио Ратковић са својим сарадницима. Овом приликом, Ратковић је изразио лично задовољство започетим пројектом, који ће значајно олакшати живот становницима Колута. Истакао је да је у претходним годинама акценат стављен на решавање питања водоснабдевања на територији Града Сомбора, те подсетио је да у протекле две године завршена и дохлорна станица у Колуту. Најавио је и будуће пројекте.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Сами радови ће се изводити на дужини од око 4 километра. Оно што бих нагласио, да у наредном периоду завршавамо и бустер станицу у Стапару, чиме ће становници Стапара и насељеног места Дорослово добити воду, а у овој години очекујемо и почетак радова на изградњи доводника воде од Светозар Милетића ка Станишићу. Такође и овај пројекат ће се реализовати у наредне две године, тако да поред становника Колута и становници Станишића ће у наредној години добити пијаћу воду“.
Извођач радова је Јавно комунално предузеће „Водовод“ Бездан, а директор овог предузећа, Дејан Кубатов, наводи да изградња цевовода, која је данас отпочета, представља веома значајан пројекат, те да је то само једна у низу заједничких инвестиција Града Сомбора и ЈКП „Водовод“ Бездан.

„Са овим пројектом ми решавамо и водоснабдевање насељеног места Колут. Након свих ових инвестиција можемо да са поносом изјавимо да сва наша насељена места, која су под одговорношћу „Водовода“ Бездан, су снабдевена са пијаћом водом“.

Вредност ове инвестиције, која ће се реализовати током ове и наредне године, износи 42 милиона динара са ПДВ-ом, а завршетак радова очекује се крајем маја 2023. године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs