(ВИДЕО) Почео 4. по реду Кошаркашки камп „Џокер-Никола Јокић“

Košarka

На теренима Соколског дома у Сомбору, почео је 4. по реду Кошаркашки камп за најбоље младе играче и тренере под називом „Џокер-Никола Јокић“, који се реализује у организацији Кошаркашког клуба „Џокер“.
Као и претходних година, и ове се одазвао велики број младих играча узраста од шесте до шеснаесте године, којима је заједничка љубав према кошарци, а како би постали најбољи у истој, са њима ће радити девет стручних тренера. Један од тренера КК „Џокер“, Благоја Ивић, рекао је да је главни циљ овог кампа да учесницима пренесу своје искуство, које ће им користити у даљем бављењу овим спортом.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Радиће се техника, радиће се сви неки кошаркашки елементи које деца морају да савладају, да би могли да крену уопште да играју кошарку, биће акценат на томе. Суштина је да заинтересујемо децу за кошарку, да деца долазе са осмехом на лицу на тренинге и да тако исто и одлазе“, навео је Ивић.
Спортски директор Кошаркашког клуба „Џокер“, Срђан Стојков, изразио је задовољство што је овогодишње издање кампа привукао рекордан број пријављених учесника, чиме је потврђен квалитет истог. Због одређеног капацитета, да раде са најбољим тренерима, имаће прилику њих 120, а Стојков је рекао нешто више о главној замисли кампа.
„Главна замисао кампа је развој кошарке у региону и овде, у сомборској општини и шире. То је нека помоћ свој деци у сомборској општини и региону да некако испуне своје снове, да покушају да буду бољи још. Замислили смо то камп на неки амерички начин, значи буквално два тренинга дневно радимо, десет дана“, истиче Стојков.
Са камперима ће радити и психолошкиња, Тијана Кабић, која наводи да јој је изузетно драго да већ трећу годину учествује у овом Кампу, у оквиру којег пружа подршку младим спортистима.
„Замисао је да будем ту више саветодавно, значи ето бићу доступна родитељима, свакако и подршка и помоћ тренерима. Са спортистима се више ради на том неком постављању циљева, користе се разне технике“, рекла је Кабић.
Кошаркашки камп ће бити отворен до 7. јула, а за најбоље такмичаре припремљене су вредне награде.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.