(ВИДЕО) Преко 500 нових радних места у понуди на Сајму запошљавања у Сомбору

Konferencija

Национална служба за запошљавање Филијала Сомбор 23. септембра 2022. године од 11 часова организује други овогодишњи Сајам запошљавања у Сомбору, који ће бити одржан у згради Спортског центра „Соко“ .

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Тим поводом данас је у згради Жупаније одржана конференција за медије на којој су начелница за посредовање Националне службе за запошљавање Филијала Сомбор, Радомирка Жижа и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић најавили предстојећи сајам, истакавши велико задовољство бројем учесника.

“Очекујемо велико учешће послодаваца који су, са задовољством прихватили учешће на овом сајму и исказали потребу за преко 500 слободних радних места. Нагласила бих да је највећи број лица која овога пута на сајму могу да нађу запослење, су лица у оперативном делу, дакле у директној производњи независно од степена и врсте образовања који су вољни и желе да раде“, рекла је Жижа.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић је додао како је за Град Сомбор свако ново радно место изузетно важно и да је Сајам запошљавања само један од начина за проналажење нових радних места.

“Желео бих да нагласим да је то само један од начина да омогућимо нашим суграђанима да пре свега обаве разговоре са свим послодавцима који ће се наћи на сајму, да предају своје радне биографије и наравно да започну свој радни однос“, рекао је Ратковић.

Он истиче и доделу нових уговора за самозапошљавање као још један начин отварања нових радних места.
“У наредним недељама очекује нас и званично уручење уговора за самозапошљавање и ново запошљавање, један веома битан пројекат између Града Сомбора и НСЗ. У питању су 46 уговора и сигуран сам да и ових нових 46 радних места у нашем граду ће сигурно значити свим нашим суграђанима“.

На јесењем сајму учествује преко тридесет компанија, а интересантно је да су потребу за новим радницима показале и компаније ван територије Града Сомбора.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs