(ВИДЕО) Преко 74 милиона динара за нову опрему у сомборској болници-неки уређаји замењени после 30 година

Ordinacija

Континуирано улагање у занављање медицинске опреме у сомборској болници наставља се и ове године. Како би пацијентима била пружена што квалитетнија услуга, а запосленима олакшан рад, обезбеђена је нова опрема за више одељења ове здравствене установе.

Средствима одобреним по конкурсу за доделу буџетских средстава Покрајинског секретаријата за здравство за изградњу, одржавање и опремање здравствених установа, чији је оснивач Аутономна Покрајина Војводина, обезбеђена је савремена опрема за Одељење за ухо, грло и нос, као и за Службу за радиологију, у укупном износу од 19.260.000,00 динара.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Морам да укажем на опрему коју смо добили недавно, пре пар дана, коју ОРЛ одељење није занављало већ најмање 30 година. Опрема је стигла пре пар дана, ради се о радном месту ОРЛ са микроскопом, са пратећом опремом, флексибилном ендоскопу, новом аудиометру, новом тимпанометру и новом уређају за утврђивање поремећаја равнотеже. Значи ради се о некој опреми коју ОРЛ одељење до сада и није имало“, рекао је др Драган Растовић, директор Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор и додао да је остатак добијених средстава опредељен за набавку опреме за Службу радиологије, која је сада постала једна од ретких служби које су комплетно дигитализоване.

Поред тога, захваљујући изузетној сарадњи са Покрајинском владом, у циљу даљег очувања и унапређења здравствене заштите становништа, потписан је још један уговор за набавку нове опреме у укупном износу од 55.673.000,00 динара. Како истиче наш саговорник, по приоритетима се темељно ради на унапређењу квалитета рада свих одељења, а колика је важност тога говори и чињеница да ће и на овим одељењима после 30 година бити замењени апарати.

„Општа болница практично нема сегмента у који није уложено нешто у току претходних неколико година. 02:36 Значи значајна средства су и надам се у току ове године до краја године да ћемо обезбедити још нека допунска средства, јер постоје још неке мале рупе које треба да попунимо што се тиче опреме“, закључује др Растовић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs