(ВИДЕО) Признање Градском музеју Сомбор од стране Музејског друштва Србије

David

Градски музеј Сомбор добитник је специјалне захвалнице од стране Музејског друштва Србије за сарадњу и остваривање програмских активности Друштва и промовисање музејске делатности.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Награду је у згради Етнографског музеја у Београду, у име Градског музеја Сомбор, примио Чедомир Јаничић, музејски саветник и историчар уметности, који истиче велики значај ове награде за сомборски музеј: “Ових последњих двадесет година Градски музеј Сомбор није био само локална установа, него је и у ширем контексту био активан и учествовао у свим питањима од важности за музејску делатност на нивоу читаве државе. Само друштво је оценило на своју двадесетогодишњицу, да је све то заједно имало смисла и да вреди наставити даље“, рекао је Јаничић.

Градски музеј Сомбор је једна од најактивнијих установа културе, не само у Сомбору већ и на нивоу целе Србије, те су и планови за ову годину веома обимни и атрактивни: “Оно што нам предстоји то је 14. маја отварање Ноћи музеја и недеље Музеји за 10. Имаћемо више програма у току трајања манифестације Музеји за 10, манифестација ће бити отворена Сомборским интернационалним фестивалом стрипа и фантастике“, истакао је Давид Фирањ, директор Градског музеја Сомбор.

Он додаје да музеј дугује велику захвалност пре свега Граду Сомбору, Покрајинском секретаријату за културу, као и Министарству за културу Републике Србије, без чије помоћи би програм Градског музеја био значајно мањи.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије