(ВИДЕО) Пријем за „бронзану“ боксерку Драгану Јовановић

Dragana Jovanović

Јуче је у згради Жупаније уприличен пријем за Драгану Јовановић, чланицу Боксерског клуба „Сомбор“, која се на Европском првенству за омладинце и омладинке у Софији окитила бронзаном медаљом, као део репрезентације Србије.

Пријему су, осим шампионке, присуствовали и директор Боксерског савеза Србије, Мане Марчета, као и Стојан Кнежевић, тренер БК „Сомбор“. Они су са градоначелником Сомбора, Антонијем Ратковићем и чланицом Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства, Антонијом Нађ Косановић, разговарали о значају ове титуле како за Србију, тако и за БК „Сомбор“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Градоначелник је приликом пријема истакао важност промоције сомборских спортиста кроз овакве репрезентативне наступе и нагласио да ће Градска управа наставити да подржава напоре локалних спортиста и клубова у настојању да остваре што боље резултате.

Драгана Јовановић, девојчица од непуних 17 година, такмичила се у категорији до 52 килограма, са још 15 противкандидаткиња. Она је у осмини финала савладала противницу из Холандије, затим у четвртини финала однела је победу над Гркињом, а у полуфиналу се храбро борила против боксерке из Енглеске, од које је изгубила.
Не треба занемарити чињеницу, истиче Стојан Кнежевић, да је Драгана Јовановић у својој категорији и старосној групи практично у „улазном“ годишту, односно да су њене противнице све старије од ње по неколико година.

Већ по устаљеном обичају, чланови БК Сомбор и навијачи, приредили су спектакуларан дочек Драгани уз песму и уз бакљаду, те су јој на тај начин честитали освајање бронзане медаље.

„Било је прелепо стварно и прелеп дочек и желим да се захвалим својим другарима из клуба као и мом тренеру Стојану Кнежевићу који је заслужан за све ово и за ову моју медаљу јер колико је мој труд толико је и његов. Следеће такмичење ми је светско првенство које ће се одржати у Шпанији у октобру и за то се сад тренутно спремам, то ми је циљ, а мој крајњи циљ је олимпијада 2024. и за то се спремам и мислим да ћемо успети“, рекла је Драгана Јовановић.

Ово, репрезентативно такмичење, предводио је главни тренер омладинске репрезентације Ненад Васиљевић, а помоћни тренер био је Стојан Кнежевић, председник БК „Сомбор“. На овом првенству такмичио се до сада незабележени број земаља, чак 40, са преко 450 такмичара, па је Драганин успех утолико већи и значајнији.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије