(ВИДЕО) Пријем за добровољне даваоце крви у згради Жупаније

Prijem

Данас је у згради Жупаније поводом 11. маја, Националног дана добровољних даваоца крви, уприличен пријем за добровољне даваоце са територије Града Сомбора. Испред Градске управе, госте су дочекале заменица градоначелника Сомбора, Љиљана Тица и чланица Градског већа, Антонија Нађ Косановић.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Оне су истакле да је циљ обележавања овог датума да се ода почаст и признање свим добровољним даваоцима крви који овим хуманим и несебичним чином помажу у спасавању живота.
Антонија Нађ Косановић изразила је задовољство бројем људи који се редовно одазивају акцијама Црвеног крста. Такође, истакла је као битну ставку чињеницу да се у последњих неколико година број жена које постају добровољни даваоци крви повећава и нада се истом тренду у будућности.

– Драго нам је да видимо да имамо толико вредних и хуманих људи који дају крв и самим тим могу да спасу животе, јер знамо да једна јединица крви може да спаси живот троје људи. Желим да се захвалим на добром одзиву, да сваки пут када Црвени крст у Сомбору организује добровољно давалаштво крви, велики број наших суграђана се појави и да крв.

Секретарка Градске организације Црвеног крста, Биљана Клипа, приликом пријема је искористила прилику да свим даваоцима крви честита Национални дан добровољних давалаца, те да им пожели добро здравље и да им се захвали што се годинама одазивају акцијама Црвеног крста. Изразила је захвалност хуманитарцима који својим гестовима спасавају животе људи.

– Ове године, за разлику од претходне две, имамо сјајан одзив добровољних давалаца крви. Значи, ове године од почетка године имамо 161. давање крви. Значи ту су се укључили млади из средњих школа и користим заиста прилику да им се захвалим, и њима и њиховим професорима. Наравно и нашим младим волонтерима, који врше промоцију добровољног давалаштва крви и едукацију средњошколаца у свим средњим школама у граду.

Истакла је да је током ове године, до сада, прикупљено 700 јединица крви, што је за 200 јединица више него претходне године у истом периоду.

Клипа се захвалила на подршци челницима Градске управе, који се увек радо одазивају акцијама добровољног давања крви, а посебно је апеловала на све суграђане да се одазову сутрашњој акцији која се спроводи у оквиру Недеље Црвеног крста, те да дођу у просторије Црвеног крста од 9 до 13 часова и постану добровољни даваоци.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs