(ВИДЕО) Путем партиципативног буџетирања опремљен Дом културе у Бачком Моноштору

Dom kulture

Партиципативно буџетирање као начин да грађани учествују у процесу доношења одлука о трошењу новца прикупљеног кроз порезе и друге јавне приходе у циљу побољшања квалитета живота у једној заједници, потпуно је заживело на подручју Града Сомбора.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Једна од активнијих месних заједница свакако јесте Бачки Моноштор, чији су грађани поред осталог, путем партиципативног буџетирања, обновили и реконструисали Дом културе, а једна од последњих акција јесте инсталирање клима уређаја у том објекту: ”Ове године је путем партиципативног буџетирања Града Сомбора од стране наших суграђана изгласан предлог да се заврши уређење Дома културе, тако да имамо поставку климатизације комплетно у згради од ТВ сале, велике сале, библиотеке, до мањих просторија. Климатизација није само урађена да би било хлађење током лета, већ су ово инверт климе које ће омогућити током хладних дана да имамо грејање комплетних просторија”, рекао је Далибор Форгић испред УГ “Бодрог”.

Дом културе ће добијањем клима уређаја бити у функцији током целе године, те ће мештани овог насељеног места моћи да организују разне манифестације, радионице и дружења у свим просторијама Дома.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs