(ВИДЕО) Ратковић уручио Уговоре о самозапошљавању и новозапошљавању

Zajrdnička

Данас је у Свечаној сали Жупаније уприличен пријем поводом доделе Уговора о самозапошљавању и Уговора о додели субвенција послодавцима за запошљавање лица из категорије теже запошљивих, односно за новозапошљавање. Уговори су додељени на основу Јавних позива које је расписао Град Сомбор, у сарадњи са Националном службом за запошљавање. Свечаном уручењу присуствовале су Свјетлана Нешић, начелница сомборске Филијале Националне службе за запошљавање и њена сарадница Гордана Предојевић, а Уговоре је послодавцима и новим предузетницима уручио градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић. Овом приликом, Ратковић је нагласио да су ово само неке од мера за повећање стопе запослености на територији Града Сомбора.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Приоритет свих нас који управљамо Градом Сомбором су свакако нова радна места и зато ми је изузетно драго што сам данас имао прилику да, с људима из Националне службе запошљавање, доделим 46 уговора за наше суграђане, 46 нових радних места“.
Ратковић је истакао да је додељено 29 Уговора за самозапошљавање и 17 Уговора за послодавце који ће запослити лица из теже запошљивих категорија. Он је такође нагласио да је од 2020. године, кроз Локални акциони план за запошљавање, запослено преко 200 суграђана.

„Ми ћемо свакако и у наредним годинама наставити са овим мерама, заједно са Националном службом, а ако ту додамо и програме које Национална служба реализовала и са Покрајином и са Републиком, у Град Сомбор се слило преко 50 милиона“.
Из буџета Града Сомбора и Националне службе за запошљавање, за реализацију ових мера за које су данас додељени уговори, издвојено је 12,4 милиона динара. Из Градске управе наводе да ће са оваквом добром праксом наставити и у наредним годинама, будући да је циљ да сви Сомборци, који желе да граде каријере, оснивају породице и граде своје породичне куће, то и учине управо у својој локалној средини.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs