(ВИДЕО) Реконструкција сомборског породилишта готова за месец дана

Renoviranje

Захваљујући Министарству без портфеља, задуженом за демографију и популациону политику, у сарадњи са Градом Сомбором, који се већ неколико година интензивно труди да побољша мере пронаталитетне политике, сомборско породилиште, ка којем гравитирају све жене Западнобачког округа, добиће за месец дана нови изглед. Како би се уверио да радови на реконструкцији теку према плану, породилиште је данас посетио и градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, са сарадницима.
Према његовим речима, након реконструкције, по први пут, будуће тате имаће прилику да присуствују порођају, биће реновирани сви тоалети, а породилиште ће такође добити и потпуно нови апартман, у којем ће моћи да бораве две маме.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

„У породилишту ће бити после реконструкције и један апартман у коме ће бити два кревета и свакако да је то оно чему смо и тежили пре реализације овог пројекта. Оно што је такође битно, да смо у породилишту добили и изолациону собу, која је веома битна и законска је обавеза да постоји, као и могућност за будуће тате да присуствују порођају, што свакако није била ситуација у претходном случају“, рекао је Ратковић и додао да очекује да ће радови бити завршени кроз месец дана.
Овим реновирањем, будућим мајкама, али и бебама, биће омогућени лепши амбијент и угоднији боравак у породилишту.
Последња озбиљнија реконструкција сомборског породилишта била је пре 20 година.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије