(ВИДЕО) Рукометни клуб „Графичар“ Бездан прославио 70 година постојања

Graničar Bezdan

Поводом обележавања великог јубилеја, односно, седамдесет година постојања и рада Рукометног клуба „Графичар“ Бездан, у Основној школи „Братство јединство“ у Бездану, уприличен је пригодан програм, који је отпочео утакмицом пионирских селекција овог клуба.
Бездански Рукометни клуб од свог постојања негује традицију бављења овим спортом, а о самим почецима, нешто више је рекао тренер клуба, Горан Чабрило.
„Рачунамо 1953. годину као почетак малог рукомета, пре тога се играо велики рукомет и од самог почетка наш клуб је заузео неки озбиљан став у неком тренирању и игрању. Увек смо били у квалитетној Војвођанској лиги, али смо увек били као познати расадник талената рукометних“, навео је Чабрило.
Рукометни клуб „Графичар“ изнедрио је бројна имена која су остварила велике успехе у свету спорта, међу којима је и Далибор Чутура. Он је изразио задовољство што су му први кораци били управо у овом клубу, где се љубав према рукомету преносила с генерације на генерацију, што је остала пракса и у садашњици.
„Традиција је овде рукомет и деца чим стасају, са неких девет, десет година одмах долазе на овај терен, јер знају да су њихови претходници направили велике резултате и буквално село живи за овај спорт“, истакао је Чутура.
У склопу програма додељене су и захвалнице за дугогодишње унапређење и развој рукомета у Бездану, које су добили градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, чланица Градског већа задужена за област спорта, деце, омладине и здравства, Антонија Нађ Косановић, Месна заједница „Бездан“, као и спонзори и пријатељи клуба, док су посебне плакете добили Рудолф Чонти, Рукометни савез Војводине, Спортски савез Града Сомбора и Спортски центар „Соко“ Сомбор.
Главни део програма биле су свакако утакмице ветерана, односно, бивших играча Рукометног клуба „Графичар“, који су имали прилику да одмере снаге са неким од највећих играча српског рукомета, као што су Неђа Јовановић, Рајко Продановић и Жарко Шешум.
За крај је одиграна утакмица између Рукометног клуба „Црвенка“ и домаћина, а бројна публика је показатељ да ће овај спорт остати и даље препознатљив симбол Бездана.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs