(ВИДЕО) Свечано отварање Биоскопа у Културном центру „Лаза Костић“ заказано за 30. март

Bioskop Sombor

У Културном центру „Лаза Костић“ Сомбор у току је финална фаза пројекта предигитализације и дигитализације Биоскопа, у склопу трогодишњег пројекта, који се спроводи уз подршку Филмског центра Србије, Министарства културе Републике Србије и Града Сомбора. Уложена су средства у опремање дигиталног Биоскопа Културног центра, у Великој сали ове установе, а постављено је модерно 3Д платно и најсавременији пројектор, као и озвучење. Директорка Културног центра најавила је почетак рада Биоскопа и ексклузивну премијеру домаћег хит филмског остварења.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Тридесетог марта 2023. године почиње са радом Биоскоп Културног центра. Велика је листа људи којима бих се ја захвалила, дакле Филмски центар Србије, на челу са директором Горданом Матићем, затим Град Сомбор, на челу са нашим градоначелником Антониом Ратковићем. Такође, имали смо огромну подршку Мреже киноприказивача Србије, чији смо чланови од оснивања и наравно ја се захваљујем и Министарству културе, министарки Маји Гојковић, јер без ње овај пројекат не би био реализован. Што се тиче Биоскопа, ми га отварамо веома атрактивним филмом, то су „Муње опет“, који ћемо приказати у овој Великој сали у 19 часова, уз велики број званица“.

Шашић је нагласила да је уложен озбиљан рад и труд њеног тима и свих који су укључени у реализацију овог пројекта, а посебну захвалност упутила је продукцији филма „Муње опет“, која је омогућила да овај филм, паралелно са својом новосадском, доживи и сомборску премијеру, управо у новом дигиталном Биоскопу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs