(ВИДЕО) „Секопак караван“ боравио у Сомбору

Sekopek karavan

Град Сомбор био је данас домаћин „Секопак каравана“. Реч је о акцији која за циљ има подизање свести грађана и најмлађих о рециклажи и о њеном значају по животну средину.
Члан Градског већа за област екологије и заштите животне средине, Слободан Станић, присуствовао је самом догађају, где се захвалио свим грађанима који су се одазвали акцији и додао да ће Град Сомбор и насељена места ускоро бити комплетно покривена са „звонима“ за рециклажу стакла и других врста рециклажног отпада.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Секопак“ је фирма која је доделила Граду Сомбору на конкурсу 150 звона, међутим ја мислим да нам фали још неких тридесетак „звона“, како би покрили комплетну територију Града Сомбора, са селима и приградским насељима.
Поред предаје стаклене амбалаже, „Секопак“ је организовао радионицу за децу, где су најмладји кроз цртање и бојање учили о рециклажи и намени различитих контејнера и који отпад иде у њих.
Станић је додао да је свест грађана о животној средини много напредовала задњих година, те да су многе дивље депоније очишћене, а водени токови мање загађени, као и да се рециклажни материјал све више и више предаје на одговарајуће место.
„Секопак караван“ наставља са акцијом промовисања рециклаже, првенствено међу најмлађима, а са циљем смањења загађења животне средине, зарад бољег и здравијег живота свих грађана. Акција се спроводи у сарадњи са ЈКП „Чистоћа“, Сомбор.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs