(ВИДЕО) Скоро 4 милиона динара за самозапошљавање и запошљавање лица из категорије теже запошљивих

Opština Apatin podela ugovora

У Великој сали Скупштине општине Апатин, данас је уприличено потписивање уговора по Јавном позиву незапосленим лицима за доделу субвенција за самозапошљавање и запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих. Потписивању су присуствовали представници Националне службе за запошљавање, Филијала Сомбор, и заменик председнице општине Апатин, Радован Ђукић.
Свјетлана Нешић, начелница Одељења за програме запошљавања, предузетништво, образовање и обуке испред НСЗ, Филијале Сомбор, истакла је да је општина Апатин определила 2 милиона динара, док је НСЗ у пројекту учествовала са 1,9 милиона динара. Средства су према њеним речима одобрена за десет предузетничких радњи и за једно лице из категорије теже запошљивих категорија.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025info (@025info_tv)


„Сви који су поднели захтеве за програме субвенција за самозапошљавање и запошљавање теже запошљивих лица су одобрени ове године, није остао ниједан захтев. Што се тиче делатности које су регистроване овим средствима, то су углавном молерско-гипсарске и зидарске радионице, аутомеханичарска, козметичке услуге, остало образовне услуге, тако да су биле разноврсне идеје предузетника и надамо се да ће успети у томе“, поручила је Нешић.
Заменик председнице општине Апатин, Радован Ђукић, пожелео им је много успеха у даљем раду, те је нагласио успешну сарадњу са Националном службом за запошљавање.
„Оно што је нама посебно драго јесте да је данас све протекло у најбољем реду, да ће људи у наредном периоду којима су уручени уговори заиста осетити помоћ како овог дела којим учествује локална самоуправа, тако и Национална служба. Општина Апатин ће настојати и убудуће да подржава овакве и сличне ствари“, закључио је заменик председнице општине Апатин.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs