(ВИДЕО) „Слатки дани у срцу Бачке“ оборили рекорд по броју посетилаца-Драгана Мирковић надмашила очекивања

Кула

Традиционална манифестација „Слатки дани у срцу Бачке“, протеклог викенда одржана је у Црвенки. Као и претходних година, припремљен је изузетно богат културно-уметнички, забавни, али и спортски програм, који је поред Црвенчана, окупио велики број људи из околних места, округа, али и региона. За посетиоце са територије општине Кула, био је организован бесплатан аутобуски превоз из свих насељених места.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Оба дана манифестације, програм је садржао целодневне активности у којима су у преподневним часовима већински учествовали најмлађи, док је вечерњи део програма био резервисан за наступе великих музичких звезда.
„Слатки дани“ су отворени дефилеом у којем су учествовали бубњарска група “Мyстиц”, мажореткиње из Апатина, деца из вртића “Веверица”, фолклорна група Дома културе Црвенка и Градски дечији хор “Шарени вокали” из Сомбора. Такође, наступили су и многобројни аниматори, који су посебно привукли пажњу најмлађим посетиоцима. Тинејџери су уживали у упознавању са познатим звездама Тик Тока, а организован је и “Sweet stage“, на којем су током два дана наступили многобројни бендови: “Две гитаре, бас и глас”, “Војвођански блуз бенд”, “Roy when you walk”, “Динамика бенд” и чувени бенд “Грива”. За веселу атмосферу у послеподневним часовима били су задужени локални диџејеви, који су значајно допринели добром расположењу.

На главној бини, прво вече је уприличен концерт Марије Шерифовић, познате музичке звезде која је својим изванредним вокалним способностима прва довела Евровизију у Србију, да би након њеног концерта, наступила и певачица фолк музике Тина Ивановић.

Како је Црвенка, осим по слаткишима, далеко позната и по својој рукометној школи која је изнедрила светски познате спортисте, за све љубитеље спорта, организована је утакмица рукометних ветерана Црвенке и Кикинде, као и Меморијални атлетски митинг за децу “Петко Зорић”. Организатори митинга су Атлетски клуб Црвенка и општина Кула. Наступала су деца из општине Кула, као и деца из Руме, Србобрана, Новог Кнежевца и Сомбора. Специјални гост митинга био је Емир Бекрић, некадашњи европски вицешампион и бронзани са Светског првенства у Москви 2013. године, у дисциплини 400 метара са препонама.

Централни догађај несумњиво је био концерт Драгане Мирковић, која је својим наступом надмашила сва очекивања и оборила све претходне рекорде по броју посетилаца. Према проценама надлежних, овим поводом, главну улицу у Црвенки преплавило је око 20.000 људи, свих генерација. Својом непосредношћу, емоцијом, али и добро познатим хитовима, Драгана је одушевила све присутне, који су са њом у глас певали готово три сата.

Крај концерта, али и манифестације, обележен је спектакуларним ватрометом.

За сјајну организацију манифестације била је задужена Туристичка организација општине Кула, док је генерални покровитељ била локална самоуправа.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs