Видео снимци Њујорка који је обавијен димом сличним онима са Марса

Snimci

Видљивост у Њујорку нагло се погоршала када је дим од стотина активних шумских пожара у Канади наранџастом измаглицом прекрио овај амерички град.

На видео снимку, који је Национална метеоролошка служба објавила на Твитеру, види се прилично јасан хоризонт Њујорка јуче око 11 сати, али како дим постаје гушћи, солитери све више бледе у наранџастој измаглици и скоро их је немогуће видети око 14 часова, преноси Њујорк пост.

Национална метеоролошка служба је упоредила снимак града, који је назвала „скоро невероватним“ са онима који су начињени на површини Марса.

„Они који су осетљиви на лош квалитет ваздуха, укључујући старије особе и малу децу, требало би да ограниче време на отвореном ако је могуће“, упозорила је меторолошка служба.

Међу већим градовима, Њујорк је у среду поподне имао најгори индекс квалитета ваздуха на свету са 484, што је означено као „есктремно опасно“, и највиши ниво од шездесетих година прошлог века.

То је скоро три пута више од индекса хронично загађених градова као што су Дубаи (168) и Њу Делхи (164), према сајту за мерење квалитета ваздуха IQ Air.

Нормалним даним у Њујорку, индекс квалитета ваздуха износи око 100.

Магла је током јучерашњег дана у Њујорку била толико густа да је око 14 часова укључено више уличних светиљки у Централ Парку.

Квалитет ваздуха на североистоку САД погоршао се ове недеље јер више од 150 шумских пожара и даље бесни у Квебеку, према Канадском међуагенцијском центру за шумске пожаре.

Милионима људи у Северној Америци саветује се да носе епидемиолошке маске Н95 на отвореном, а власти у Њујорку почеће данас бесплатно да их деле.

Школе широм источне обале САД отказале су све активности на отвореном, авио-саобрац́ај је успорен, а милиони Американаца су позвани јуче да остану у затвореном простору након што се дим од канадских пожара проширио на југ, прекривајуц́и градове густом измаглицом.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs