(ВИДЕО) Сомборска библиотека добила на поклон књиге црногорске књижевнице Катарине Сарић

Црногорска књижевница и књижевна критичарка Катарина Сарић у протеклих месец дана боравила је у Војводини, где је, у оквиру своје „Панонске турнеје“, посетила и Сомбор, а који је оставио посебан утисак на њу. Њен први наступ у Сомбору, тачније улични перформанс, поводом новог романа под називом „Какофонија“, одушевио је сомборску публику, а након тога своју поезију је представила на „Danima Des Artsa“.

Боравећи у Сомбору, посетила је и Градску библиотеку „Карло Бијелицки“, којој је поклонила своје две књиге.

1,28 То је институција Сомбора. Нисам могла никако да прескочим да дођем овде и част ми је да се налазим на овако лепом месту. Књиге које сам оставила су „Смрт Мадам Дупин“, награђена књига Издавачке куће „Поетикум“ из Краљева, као најбоља књига за 2021. годину, а „Globus Hystericus“, то је већ антологијска књига која је обишла у последњих годину дана читав Балкан и даље, и избор из ње је преведен на скоро 17 светских језика. 2,05

Kатарина Сарић је рођена 1976. године на Цетињу. На Филозофском факултету у Никшићу је прво дипломирала матерњи језик са јужнословенским књижевностима, а потом и филозофију. Постдипломске студије је наставила на Факултету политичких наука у Подгорици где је дипломирала социјалну политику и социјални рад. Стручно се усавршавала за рад у области социјалне инклузије у „Заводу за школство”, „Фондацији за активно грађанство”, и Центру за антидискриминацију „Еквиста” у Подгорици. 

Пише друштвено ангажовану поезију, прозу и есејистику. Kњижевница је, поетска провокаторка и перформанс уметница.

Ауторка је 13 самосталних издања, заступљена у бројним коауторствима, антологијама, зборницима, на свим важнијим регионалним порталима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs