(ВИДЕО) Специјална болница за рехабилитацију „Јунаковић“ богатија за нову медицинску опрему

Zoran Milisavljević

Захваљујући средствима Покрајинског секретаријата за здравство, Специјална болница за рехабилитацију „Јунаковић“ у претходном периоду је зановила своју медицинску опрему, чиме је знатно побољшала квалитет својих услуга. Од добијених 2.469.000 динара ова установа је заменила каде за горње и доње екстремитете, за хидротерапију, и набавила два магнета са соленоидима за магнетну терапију. Од Зорана Милисављевића, главног физиотерапеута, сазнали смо карактеристике нових магнета, који су, између осталог, атестирани и за лечење од последица ковид инфекције.

  • Они су високе резолуције и њихово индикативно поље је широко, од лечења и рехабилитације пострауматских, постортопедских стања, код ломова костију, меких ткива, истегнућа, истегнућа зглобова, лигамената и слично. Затим, индикационо подручје је велико код реуматских обољења и код других неуролошких локалних обољења, објашњава Милисављевић.

Подсећамо, током 2019. године Специјална болница за рехабилитаију „Јунаковић“ добила је, такође од Покрајинског секретаријата за здравство, 6.380.000 динара, од којих су набављена четири мултифункционална апарата који имају десет терапеутских струја, а по први пут су се опремили и са савременим колор доплер ултразвучним апаратом са четири сонде који помаже у дијагностици различитих обољења. 

  • Првенствено, нови улразвучни апарат у овој установи нам помаже за откривање кардиоваскуларних обољења и ендокринолошких обољења, првенствено штитасте жлезде. Такође, са њим је могуће прегледати крвне судове, а имамо и гинеколошку сонду за гинеколошке прегледе, изјавио је др Никола Мрђенов, специјалиста интерне медицине и кардиологије.

Како сазнајемо од директорке Специјалне болнице за рехабилитацију „Јунаковић“, др Драгане Мрђенов, ова установа има за циљ да занови комплет медицинску опрему. План за наредни период је набавка још четири нова магнета, обнова ласерске терапије, те набавка нових хидромасажних када.   

  • Рехабилитација је од великог значаја, јер на тај начин одржавамо и радну способност и здравље људи. Наравно да је нама у циљу да квалитет наше здравствене услуге буде на завидном нивоу и то наш примарни циљ. Имамо обучен кадар за то. Имамо тренутно три лекара физијатра, једног лекара интернисту кардиолога, ангажованог лекара интернисту ендокринолога који нам је значајан за програм едукације пацијената оболелих од шећерне болести. Имамо добро обучен кадар, високо стручан кадар, то су виши физиотерапеути, имамо средњи кадар у довољном броју, који се стално подвргавају различитим методама едукације.

Набавком нове, као и заменом дотрајале медицинске опреме, уз стручан медицински тим, Специјална болница за рехабилитацију „Јунаковић“  не само да је побољшала квалитет својих услуга, већ се и нашла на врху лествице најбољих установа здравствене заштите у земљи.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије