(ВИДЕО) Танасковић обишла риђичку Винарију „Врт“

Tanasković u Riđici

Винарија „Врт“ из Риђице, позната како у Србији, тако и у свету, добитница је многих награда, од којих је, једна од најзначајнијих освојена управо у Београду, на Сајму „Wине Висион бy Опен Балкан“. Породица Трипковић, власници Винарије, били су данас домаћини министарки пољопривреде, шумарства и водопривреде, Јелени Танасковић, државној секретарки у Министарству, Душанки Голубовић и градоначелнику Града Сомбора, Антониу Ратковићу.
Министарка Танасковић изразила је задовољство што, још увек млада винарија, иза себе има огроман успех.
„Заиста сам јако пријатно изненађена овим што ова породица показала, начином на који води и свој виноград и начином на који води винарију и уопште посао којим се бави. Цела породица укључена у то. Проширење капацитета у смислу хектара на којима имају засаде винове лозе. Помоћ коју користе, начин на које прате субвенције и оно што држава даје и ради је резултирало, дало резултат за јако кратак рок. Надам се да ћете и даље да се развијате и надам се да ће ваш подмладак који је озбиљно квалитетан да настави да се бави овим“, рекла је Танасковић.
Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, истакао је Град ради на континуираном улагању у област пољопривреде, те је најавио и радове који се тичу управо насељеног места Риђица.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Град Сомбор из буџета Града у 2023. години, издвојио је 191 милион динара за подршку пољопривреди и руралном развоју. Оно за шта смо највише издвојили средстава, тиче се и саме Риђице, за пар недеља очекује нас почетак радова на изградњи новог атарског пута, који ће спојити Риђицу са граничним прелазом Растина-Бачсентђерђ. То је нешто на чему смо радили годинама“, поручио је градоначелник и додао да ће то допринети и још већем броју туриста из Мађарске.
Породица Трипковић производи изузетна вина, а међу бројним сортама, издвојило се вино „Песак сиви“. Радослав Трипковић, власник Винарије „Врт“, каже да је Риђица савршен део за винограде, а ову прилику искористио је да се захвали гостима на подршци коју пружају.
„Желим да се захвалим министарки што је указала част да дође у малу Риђицу, која је пре десет година била непрепознатљива, али великим радом свих нас, становника Риђице, Градске управе Града Сомбора и наравно подршке Министарства пољопривреде и саме државе ми смо дошли ту где смо, чуло се за нас. Хвала вам пуно, указали сте нам велику част“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs