(ВИДЕО) Трећи Међународни фестивал ракије у Апатину

У Апатину је одржан III по реду Међународни фестивал ракије „Горње Подунавље“, а приватни произвођачи и дестилерије тако су имали прилику да промовишу своја жестока, алкохолна пића, многобројним посетиоцима. У чак 21 категорији проглашене су најбоље ракије, док је укупно пристигло близу 500 узорака, како из Србије, тако и из региона.
Такође, поред произвођача ракије, своје производе имали су прилику да прикажу и друга удружења и произвођачи, а више о томе, као и о програму, рекао нам је Немања Јовић, испред Туристичке организације Апатин, која је од ове године суорганизатор манифестације, заједно са Удружењем произвођача и љубитеља воћних ракија “Чувари традиције”.
“Што се тиче излагача који овде презентују своје ракије или чак и неке производе везано за производњу ракије, има их око 45 свеукупно, а ми смо ту поред проглашења победника, предвидели и забавни, културно-уметнички програм, који ће трајати све до 18 часова”, рекао је Јовић.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025info (@025info_tv)


Подршка манифестацији није изостала ни када је у питању општина Апатин, испред које нам је више информација дала председница општине, Дубравка Кораћ.
”Општина Апатин, заједно са Туристичком организацијом, пружа велику подршку Удружењу произвођача воћних ракија из Апатина и надам се да ће ова манифестација постати временом традиционална. Оно што ми је посебно драго јесте што видимо напредак из године у годину.”
Награда свеукупног победника, ове године, припала је Воданов Костадину, друго место заузела је Дестилерија Емперус, а награду за треће место однели су Николић Саша и Ракија “Потпис”.
Целокупан програм је био праћен сомборским тамбурашима из састава „Ђувегије“ и апатинским бендом „Мали мрав“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs