(ВИДЕО) УД “Мали принц” из Апатина радионицом обележило Међународни дан особа са инвалидитетом

Mali princ

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, данас је у Апатину одржана радионица под називом „Свет по мери свих нас”, коју је организовало Удружење доброчинитеља “Мали принц” из Апатина.

Ово удружење настало је 5. октобра ове године, као невладино, добровољно, непрофитно удружење грађана, с циљем подршке оболелој деци, особама са инвалидитетом, ретким болестима, те социјално угроженим категоријама, као и ради унапређења права и положаја особа са инвалидитетом и подршке њиховим породицама. 

“Међународни дан особама са инвалидитетом обележавамо пригодном радионицом назива „Свет по мери свих нас”,  где, као што можете да видите иза мојих леђа,  родитељи и деца, како она са посебним потребама и интелектуалним потешкоћама, тако и типична деца, заједно стварају, друже се И исказују своју креативност кроз различите ликовне технике.Сва ова уметничка дела добће своју презентацију на изложбено продајној поставци на хуманитарном концерту који планирамо за петак, 17. децембар, у Центру цултуре ПИК, а о томе ће јавност бити благовремено обавештена. Захвалила бих се свима који су се одазвали данашњој радионици наравно и својим колегама, представницима медија, захваљујући којима ће данас једна  лепа слика иза нас бити пренета у јавност”, рекла је Јелена Косановић, ПР удружења.

Иако Удружење постоји свега два месеца, приличан број грађана се укључио у рад, те су резултати више него видљиви, што потврђује и председница УД “Мали принц”, Александра Марић: ”Морам признати да сам веома поносна на чињеницу да смо за непуна два месеца од оснивања стекли бројна пријатељства, те данас имамо већ око педесет чланова. Очекује нас дуг пут до крајњих циљева које смо себи зацртали, сигурна сам да ћемо имати и много изазова, али спремни смо да се ухватимо у коштац са њима. Данашњу радионицу организујемо с циљем подизања свести о важности инклузије и предностима које се могу добити из интеграције особа са инвалидитетом у свим аспектима живота”.

Удружење има сјајну сарадњу са локалном самоуправом, која им је доделила просторије које ће убудуће користити ово Удружење, чије реновирање тек треба да уследи, а које ће, надају се чланови, уз помоћ донатора, убрзо бити реализовано.

Видео можете погледати ОВДЕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.