(ВИДЕО) УД “Мали принц” из Апатина уселило се у нове просторије

Mali princ

Удружење доброчинитеља “Мали принц” из Апатина, данас је свечано добило на употребу нове просторије. Захваљујући одличној сарадњи са локалном самоуправом, која је здушно помогла реновирање ових просторија, убудуће ће сви чланови удружења имати на располагању простор за едукативне радионице, ликовне и литерарне секције те за сва друга окупљања.

“Пре свега ја бих желела да се захвалим на ентузијазму људи који су чланови овог удружења који су иницирали ову дивну акцију и град је увек ту да подржи она удружења која имају вољу и која покажу да су жељна да уђу у неке нове пројекте и пре свега пројекте који су од општег значаја за читаву општину и за сву децу. Заиста мислим да ће ово бити центар где ћемо сви моћи да се дружимо са том децом и да упознамо њихове навике, такође да их укључимо у неке уобичајене и редовне токове у друштву и заиста сам срећна и поносна што Апатин добија једно овакво место”, рекла је председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

УД “Мали принц” настало је 5. октобра ове године, као невладино, добровољно, непрофитно удружење грађана, с циљем подршке оболелој деци, особама са инвалидитетом, ретким болестима, те социјално угроженим категоријама, као и ради унапређења права и положаја особа са инвалидитетом и подршке њиховим породицама. Како истиче Александра Марић председница удружења, нове просторије ће умногоме олакшати редовно функционисање удружења:” После три месеца радова напокон смо отворили наше просторије и ја бих искористила ову прилику да се захвалим локалној самоуправи, свим донаторима, члановима удружења и њиховим породицама и осталим волонтерима који су помогли у реализацији ове предивне идеје”.

Поводом отварања нових просторија, удружење је организовало и конкурс за најбољи ликовни и најбољи литерарни рад. Награду за најбољи ликовни рад добила је Уна Баста ученица ОШ “Жарко Зрењанин”, док је награду за најбољи литерарни рад добила ученица Гимназије и стручне школе “Никола Тесла”, Биљана Ћуић.

Видео можете погледати ОВДЕ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије