(ВИДЕО) Уручена спортска донацијама фудбалским клубовима „Динамо 1923“ и „Јединство 1947“

Са циљем унапређења услова за бављење спортом, државни секретар у Министарству спорта, Марко Кешељ, обишао је фудбалске клубове „Динамо 1923“ из Бачког Брега и „Јединство 1947“ из Колута, како би им уручио донацију у виду лопти, дресова, штуцни и рукавица. Том приликом, добродошлицу су му пожелели градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства, Антонија Нађ Косановић, народни посланик, Горан Милић, те представници Савета месних заједница „Бачки Брег“ и „Колут“.

Како је истакао Марко Кешељ, за Министарство спорта не постоје мали и велики клубови, те да ће се са улагањима наставити и у наредном периоду, а све са циљем подстицаја младих да се баве спортом. Такође, искористио је прилику и да ФК „Динамо 1923“ честита сто година постојања Клуба.

„Поред спортске инфраструктуре, стипендија за младе и националног признања и награде за наше успешне спортисте, један од приоритета рада нашег Министарства биће да управо свим клубовима и свим људима пружимо што боље услове за бављење спортом. Честитао бих Фудбалском клубу „Динамо“ сто година постојања, што генерално и у Србији мало клубова може да се похвали таквом традицијом и овом приликом би им пожелео да још дуго година се успешно баве фудбалом“, поручио је Кешељ.

Градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, није крио задовољство посетом државног секретара клубовима из сеоских средина.

„Пре свега ми је изузетно драго што смо имали прилику да обиђемо два клуба која долазе из малих сеоских средина и ово сигурно ће пуно значити. Захвалио бих се на вредној опреми коју су нам донели испред Министарства спорта и Фудбалског савеза Србије и драго ми је што сви заједнички се трудимо да поред клубова у граду, помажемо и све клубове у сеоским
срединама 01.00“, истакао је градоначелник Сомбора.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Ратковић се уједно осврнуо и на издвајања локалне самоуправе у област спорта.
„Ми као Град смо у овој години издвојили 64 милиона за област спорта, пре свега помоћ фудбалским клубовима. Издвојили смо средства за стручно-педагошки рад, као и за стипендије за најбоље спортисте, али оно што додатно улажемо је у спортску инфраструктуру, не само улагања у Халу, у Градски стадион, него и у стадионе у селима. И у наредним годинама ћемо се трудити да максимално оспособимо спортску инфраструктуру у руралним подручјима“, закључио је он.
Захваљујући подршци Месне заједнице „Колут“ и Града Сомбора, Фудбалски клуб „Јединство 1947“ поново ради са најмлађим суграђанима.

„Млади су показали велико интересовање пошто је клуб био дуго угашен, сад има много деце, па смо покренули поново. Многи из села хоће да нам помогну и ево сад ова донација је подстрек за њих да још боље тренирају“, закључио је тренер ФК „Јединство 1947“ из Колута, Саша Пекез.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs