(ВИДЕО) Уручени уговори за 89 домаћинстава која прелазе на еколошки прихватљивији начин грејања

Potpisivanje ugovora

Синоћ је, у Великој сали Скупштине општине Апатин, уприличено потписивање уговора са крајњим корисницима Конкурса за котлове. Потписивању уговора присуствовали су помоћник председнице општине Апатин за комуналну област и рурални развој, Томислав Силађи и испред канцеларије за локални економски развој, Данило Тркуља.
Како истиче Данило Тркуља, локална самоуправа је и ове године, код Министарства за заштиту животне средине, учествовала на Јавном позиву за суфинансирање мера смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора. За ову намену из буџета ресорног Министарства издвојено је 7,5 милиона динара, док је учешће општине Апатин 2 милиона динара.
„Циљ је био да се постојећи системи грејања на угаљ, дрва и мазут замене еколошки прихватљивијим начином грејања, преласком на пелет и на гас. 89 корисника, односно 89 домаћинстава по овом Конкурсу је добило средства, односно субвенције од 80% износа предрачуна ће бити финансирано“, истакао је Тркуља.
Општина Апатин тренутно спроводи и Конкурс са циљем побољшања енергетске ефикасности у сарадњи са Министарством рударства и енергетике, а који ће трајати и наредне 3 године.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025info (@025info_tv)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs