(ВИДЕО) Уручени уговори о запошљавању и самозапошљавању из четири групе програма

Uručeni ugovori

Данас је, у Великој сали зграде Жупаније, уприличена свечана додела уговора о запошљавању и самозапошљавању из четири групе програма. У питању су програм самозапошљавања, програм подршке женском предузетништву, подршка послодавцима који запошљавају лица из категорија теже запошљивих и програм подршке старим и уметничким занатима. Уговоре је испред Града Сомбора потписао градоначелник, Антонио Ратковић, а испред Националне службе за запошљавање, Свјетлана Нешић, начелница Службе за програме запошљавања предузетништва, образовања и обуке у Филијали Сомбор.
Према речима Антониа Ратковића, Град континуирано ради на томе да омогући сваком незапосленом суграђанину радно место, где је један од начина кроз привлачење страних и домаћих инвеститора, а други улагање у програме који се реализују у сарадњи са Националном службом.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Оно што ме радује да смо за ове намене, издвојили заједно са Националном службом, близу 14 милиона динара, кроз самозапошљавање, 33 наша суграђана је покренуло сопствени бизнис и данас сам имао прилику да им пожелим много среће и успеха у даљем раду. Драго ми је што неке од предузетника који су управо користили ове субвенције пре пар година данас видим овде на другом Конкурсу, а то је запошљавање нових лица из категорије теже запошљивих лица, тако да ми је драго да они и даље раде, да повећавају свој број запослених“, рекао је Ратковић.
Свјиетлана Нешић, начелница Службе за програме запошљавања предузетништва, образовања и обуке у Филијали Сомбор, истакла је да сарадња са Градом траје дуги низ година
„Сваке године, Град издваја својим буџетом одређена средства за програме који су потребни на његовом простору. Национална служба у складу са тим опредељеним средствима додељује своја средства“, рекла је Нешић.
Поред средстава које локална самоуправа издваја када је реч о запошљавању и самозапошљавању, током године, реализују се и други пројекти.
„Поред данашње доделе уговора, у току године, заједно са Националном службом, имали смо пројекат јавних радова, где смо нешто више од 12,5 милиона динара издвојили за ангажовање 29 лица. Ми смо и кроз разговор са нашим привредницима сагледали могућности за наредну годину, за неке нове мере које ће сигурно значити“, закључио је градоначелник.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs