(ВИДЕО) Уручено 200 седишта за вожњу деце бициклом

Podela sedišta za bicikl

Савет за безбедност саобраћаја Града Сомбора, и ове године, обезбедио је 200 седишта за вожњу деце бициклом. Са тим у вези, у Атријуму Жупаније, председник Савета и градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, заједно са члановима Савета, уприличио је доделу родитељима, који су учествовали на овом Јавном позиву.
Према речима Ратковића, од 2019. године, откако је кренула са спровођењем ова мера Савета за безбедност саобраћаја, укупно је подељено 900 седишта за бицикле.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Оно што је наша жеља и наш циљ да из године у годину повећавамо број ових седишта које ћемо додељивати нашим суграђанима, јер видели смо и сами да после расписивања Јавног позива у року од пар сати се већ пријавило више од 200 наших суграђана, тако да је то сигурно нешто на чему треба да радимо у наредној години“, поручио је градоначелник Сомбора.
Такође, он је истакао да је апсолутни приоритет безбедност најмлађих суграђана у саобраћају, те да ће се у наредном периоду активности Савета усмерити на вртиће. С обзиром да је Сомбор уједно и град бициклиста, он је најавио и даље планове када су у питању бициклистичке стазе у граду.
„У септембру треба да кренемо и са опремањем дечијих вртића саобраћајним знаковима, теписима и осталим реквизитима везаних за саобраћај. Поред ових активности очекују нас разне радионице и поклони за наше бициклисте, али оно што мене највише радује да очекујемо у наредним данима и потписивање једног Споразума, којим ће се Граду Сомбору омогућити средства из Светске банке и Министарства грађевинарства, којим ћемо успети да у наредним годинама изградимо још бициклистичких стаза у нашем граду“, закључио је Ратковић.
Све активности које спроводи Савет за безбедност саобраћаја финансирају се из казни несавесних возача.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs