(ВИДЕО) Ускоро нова пијаца на простору бившег Агросавеза

Unutrašnjost

ЈКП „Простор“ Сомбор, које управља пијацама на територији Града, у сарадњи са локалном самоуправом, извршило је радове на адаптацији објеката који се налазе на парцели бившег Агросавеза.

Тим поводом, данас су градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и чланови Градског већа Сава Дојић и Ђорђе Зорић, обишли реновиране објекте, а градоначелник је том приликом изразио задовољство урађеним:“Овде су урађени многи инфраструктурни радови, од реконструкције крова и реконструкције тоалета, такође санирани су подови, урађена је нова расвета као и нове модерне пијачне тезге, тојест пијачни боксови.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


У току су финалне припреме за отварање и очекујемо у току јануара да се и званично отвори ова затворена пијаца. Сомбор добија нови простор на понос свих нас и ово је веома важна вест за наше трговце који су деценијама радили у неадекватним условима, сада ће добити прелеп простор за рад и за продају својих производа. Сомборци добијају ново место за окупљање, простор који ће се моћи користити и за разне манифестације по свим европским трендовима“, рекао је градоначелник.

Поред ових радова извршено је и реновирање управне зграде, а како истиче градоначелник, грађани Сомбора моћи ће на много лепшем месту да развијају култ пијаце, која представља значајан чинилац у животима многих Сомбораца:“Момо Капор је говорио да се душа једног народа најбоље може упознати на пијаци. Сомборци воле своју пијацу и традиционално окупљање викендом, а сада реконструкцијом ове хале и овог дела добијамо и оживљавамо још један део нашег града“.

У унутрашњости се налази 33 засебна бокса површине 3×4 м, а поред поменутих радова завршено је и уређење дворишта, док се ускоро очекује постављање видео надзора као и расвете у дворишту.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs