(ВИДЕО) Ускоро ново рухо Дечијег одељења Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ Сомбор

Biblioteka sombor

У току су радови на реконструкцији Дечијег одељења Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ Сомбор, а исте су данас обишли градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић и чланица Градског већа задужена за област културе и образовања, Анита Стојаков, заједно са директорком ове културне установе, Наташом Туркић.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Ратковић је овом приликом истакао да је један од примарних циљева локалне самоуправе обнављање културних установа на територији Града Сомбора, као и да је циљ тих реконструкција да се пруже што бољи услови, како онима који раде у овим просторијама, тако и посетиоцима.
„У данашње време дигитализације угрожене су нам традиционалне библиотеке и прави је моменат да се окренемо свим библиотекама и читању, јер сви знамо да су библиотеке срце заједнице и колико је битно за развој, пре свега наше деце, за развој језичких способности, концентрације, памћења и зато је битно да сви ми заједно дамо максимум како би вратили у моду и читање и књиге, и сигурно да ћемо на томе заједно са свим људима из Библиотеке радити у наредном периоду“, навео је Ратковић.
Радови на реконструкцији Дечијег одељења Градске библиотеке подразумевају адаптацију и санацију крова и фасаде зграде, као и замену дотрајале столарије. За поменуте радове из буџета локалне самоуправе издвојено је око 16,5 милиона динара, док је Покрајинска влада обезбедила нешто више од 13 милиона динара.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs